2014. május 7., szerda

Rombolás
Rombolás


Egyedülállóként a film sokat jelent nekem. Bár nem vagyok bogaras – a TV – műsor füzetben gondosan kijelölöm – mi érdemes arra, hogy megnézzem. Egy – két újat tudok csak jelölni. Pedig már filmügyi kormánybiztosunk is van. Fene a rangját. De filmek nem készülnek. (Zsurzs Éva, Várkonyi Zoltán, hol vagytok?) De készülnek lélekferdítő szörnyedelmek. És én most egyszerre félni kezdtem.


„Az ének iskolája”. Így hívják azt  a műsort, amiért a felelősöknek akasztás járna. A „tanári kar” óriási gázsiért „oktat”, holott erre felkészülve nincs. Szandi 15 évesen egyáltalán leérettségizett??? Fenyő Miklós gazdasági bravúrja volt a kislány. Most van egy rakat saját gyereke – de tud kottát olvasni? Fridi, az elhízott, milliárdos, hajdan kiváló riporter ma unatkozik a Fenyő villában. Az ál – feladatért nem jár az a baromi gázsi, amit felmarkol. De nem ezek a perc – emberkék a lényegesek. Öt éves kislánnyal énekeltetnek angol nyelvű pop, rock, istennyavalyája számokat. Kottát nem látok előttük, csak egy papírlapot. Valszeg a dal fonetikus szövege díszeleg rajta.
Elcsépelt lenne, hogy Kodály Zoltán országában – illetve hazájában élük??? Ezek a pöttöm gyerekek helyesek, de mi lesz velük? Elkezdenek mutálni. A hang kamaszkori változása óriási lelki törés lesz. Mint ahogyan az egész műsor az. Az első részben Bari Lacika – aki roma eredeztetése folytán vénásan adagolt tehetséggel verte a mezőnyt – el lett „sikkasztva”, mert egy Szulák növendéknek kellett győznie. Hamisan, bicsakló hanggal, eleve megbundázva. Ki is az a száz kilós, amorf Szulák, akit még mindig fölengednek a színpadra???

Gyereket nem szabad játékszernek tekinteni. Gyereket a helyén, okos gyerekként kell kezelni. Nem túlérett, „kis felnőttnek”.
Gyereknek nem dörgölünk az orra alá hamis illúziót, amit nem is tudnánk beváltani, mert fizikai lehetetlenség.

Ezért nincsenek filmek, mert a giga gázsikat egyszerűbb kiosztani, mint fáradságos munkával csinálni egy filmet. Somáért nem rajongok. Nem is kötelező. De most – véletlenül belenézett a TV műsorába – és elszörnyedt azon, amit látott. Majomgyár. Káros, értelmetlen, veszélyes.


Csak a gyerekeket sajnálom. A szülők hülyesége alkati adottság.
Ők ezért nem róhatók meg. Megint nagyot „alkottunk”, egye meg a brant!!!!
thaoNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most mondom el***

Most mondom el neked… … mert később nem lesz már kedvem, mert később tán elfogy a merszem, s marad minden kimondatlanul… mo...