2013. július 15., hétfő

Olvasztó Imre
OLVASZTÓ IMRE


1966        - 2013
Az egyetlen és valódi Regős Bendegúz, Rideg Sándor „Indul a bakterház” c. remekléséből készült ikonikussá vált film gyerek főszereplője nincs többé. Mihályfi Sándor rendezte a filmet, 1979- ben. Az akkor 13 éves kisfiút iskolaigazgatója vitte el a válogatásra.

A sors nem volt túl kegyes hozzá. 8 hónaposan állam bácsinál felejtették az azóta sem föllelhető szülők. Egy idős néni fogadta örökbe. Családideál soha nem alakulhatott ki előtte, ezért akart sajátot, foggal, körömmel. A filmezést azon egy alkalommal jó mókának tartotta, de esze ágában sem volt abban a síkos világban megmaradni. A középiskola elvégzése után a nyomdász ipart választotta és annak minden csínját – bínját alaposan kitanulva biztos megélhetéssel a kezében megalapította az áhított családot. A képet is ide fogom tenni, ahol három remek gyerekkel mosolyog a gépbe.
Valami mégis elromlott, mert van egy kép Veresegyházon egy hosszú lépcsősorról, ahol egy csinos menyecskét vezet fölfelé kézen fogva. Teljesen nyilvánvaló, hogy ez a második házassága. Ebből is van már egy 3 éves kisgyerek. A házasság azonban tönkrement és ezt ő nem tudta elviselni.
Azt, ami számára a legfontosabb volt a világon, kétszer essen kútba – ez neki sok volt. Végigtelefonálta az ismerősöket, kocsiba ült és Fót közelében felakasztotta magát. Három letört ág is tanúsítja, hogy nem akarta a fa megtartani – de ő eltökélt volt. A bulvár és az oktalan hozzászóló szajkózza a négy gyereket. Az eltört lelket valahogy senki nem említi, csak a rendesebbek kívánnak neki békét és nyugalmat.

Én is hozzájuk csatlakozom. Nagyon fáj érte a lelkem, de valahol azt érzem, hogy akinek menni kell, az menni is fog.

SOHA NEM FELEJTÜNK EL! A CELLULOID SZALAG MEGŐRZÖTT ÖRÖKRE, KIS CSIBÉSZEM! NYUGODJ BÉKÉBEN – HA MÁR ÍGY DÖNTÖTTÉL. LELKI KÍNBAN NEM LEHET ÉLNI. – AZÉRT NAGYON HIÁNYZOL!!!!
(P.S.: A felelőtlen bulvársajtó ostoba közlése nyomán az első házasságból
származó gyerekei felháborodtak, hogy ők csak ketten vannak. Egy nagy
fiú és egy nagy lány. A hitelesség kedvéért - pontosabban az ő kedvükért
ideírtam a kiigazítást, bár a tragédián ez már nem változtat semmit.)thao


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most mondom el***

Most mondom el neked… … mert később nem lesz már kedvem, mert később tán elfogy a merszem, s marad minden kimondatlanul… mo...