2013. április 27., szombat

Nick Vujicic


Nick Vujicic


és a tetra amelia szindróma


Ez a csodaember 1982- ben született, Ausztráliában. Elmondása szerint a kitelepült szerbek és magyarok képviselik Európát. Nick végtagok nélkül született, nagyon szerető családba. Míg el nem érte a sorsát, küldetését, boldogtalan kisgyerek volt, gúnyolódás céltáblája. Mélyen hitt Istenben és minden este kért tőle karokat és lábakat. Nem kapott. Maradt tetra améliás és lett példaképe egy egész világnak. Őt látva minden nyafogásunkért mélyen szégyelljük
magunkat. Prédikátor, lelkesítő segítségadó, államfők
tárgyalnak vele és viszi a szeretet üzenetét szerte a világban.


Sem a tetra amélia tudományos taglalása nem tisztem, sem adathalmazzal nyakon önteni az olvasót. Előbbiről tudós orvosok cikkeit kell megkeresni, utóbbiakat a Google két perc alatt kidobja. Én a rám gyakorolt hatás megörökítésére érzem magamat hivatottnak. Ez a mára 31 éves, gazdag szívű, nagy tudással rendelkező prédikátor – lelkipásztor vidám, kiegyensúlyozott, teste a rengeteg sporttól izmos. Csak remélni tudom, hogy gyönyörű felesége és immár kisfia sokáig élvezhetik lénye minden kedvességét, bőséges szeretetét.
Nagyon jól építi fel az előadásait. Az elején mindig vidám sztorizgatással kezd. Oldani akarj a sokkot, melyet első megjelenése a hallgatóságból kivált. Pár történet után teljesen elfelejtünk, mije hiányzik. Csak arra koncentrálunk – mi mindene van. Nagyon helyes férfi!
Így el tudom képzelni, hogy mikor lámpánál szemezni kezdenek vele a nők – ő kioldja a biztonsági övet és körbe fordul az ülésén – ezzel a frászt hozva az „alkalmi
ismerősre”. Ahogyan ő beszél gimnazisták előtt a drogok gyilkos hatásáról, vagy őszintén elmeséli, hogy a szüzességét ő megőrizte jövendő felesége számára – nem szájbarágós, unalmas duruzsolás. Megrendítő erővel hat.
A gyerekek is úgy fogadják el a tisztaság, a lélek üzenetét, ami valóban célba – lélekbe ér.  Előadásai nincsenek megtűzdelve az isten folytonos emlegetésével. Három alkalommal emlékszem rá, amikor kimondta, néven nevezve. Annyi kellett és az teljesen és kitörölhetetlenül célba talált. Mindenkinek nagy élmény a vele való találkozás. A jegyek elkelnek – szinte a kiplakátozással egy időben. Az előadás vége a mindenki számára járó ölelés és kedves, mosolygós arca, ahogy biztatóan mondja: - Szeretlek! –

Nagyon sok élethelyzetemben éreztem a lelkemet „halmozottan tetra améliásnak”. Őt látva és hallgatva erőt kaptam, útmutatást. Nem oldódnak meg a bajaim, csak ha magam aktív vagyok és teszek érte. Mélyen elszégyelltem magamat két ép karral és lábbal. Már van példa előttem – hiszen élni, óráról, órára soha nem könnyű – mindig eszembe fog jutni Nick és ez segít  ügyesnek lenni épen ugyan, de sokszor törött lélekkel.
Maradj velünk nagyon sokáig, varázslatos EMBER!


thao


A VUJICIC CSALÁD BŐVÜL!!!!

AZ ELSŐ GYEREKÜK, A KISFIÚ EGÉSZSÉGES, ÉS MÁR MILYEN NAGY! ANYUKA POCAKJÁBAN AZ ÚJABB JÖVEVÉNY. "ISTEN SEGÍT, HA SEGÍTESZ MAGADON".
TETRA AMÉLIA SZINDRÓMÁVAL TELJES, GYÖNYÖRŰ CSALÁD, ÉS MINDENKIN SEGÍTŐ, VILÁGMÉRETŰ TISZTELETET KIVÁLTÓ ÉLETVEZETÉS. SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most mondom el***

Most mondom el neked… … mert később nem lesz már kedvem, mert később tán elfogy a merszem, s marad minden kimondatlanul… mo...